НАСП в подкрепа на законното строителство и осигуряване на сигурна и стабилна среда за инвестиции в столицата от страна на администрацията

НАСП в подкрепа на законното строителство и осигуряване на сигурна и стабилна среда за инвестиции в столицата от страна на администрацията

В официално писмо, адресирано до Йорданка Фандъкова, кмет на Столична Община, арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община, Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет, Десислава Иванчева, кмет на столичен район „Младост“, Мая Манолова, Омбудсман на Република България, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Националната асоциация на строителните предприемачи изрази своята позиция в подкрепа на законното строителство и осигуряване на сигурна и стабилна среда за инвестиции в столицата от страна на администрацията.

„Заявяваме твърдо, че уважаваме конституционното право на всеки български гражданин да защитава своите интереси, когато счита, че те са били нарушени. Приветстваме всяка законова проява на активно гражданско общество и винаги сме търсили и намирали решения там, където сме срещали активна гражданска позиция“, се казва в писмото.

Асоциацията категорично иска уверението на институциите, че действащите градоустройствени планове, повечето от които актуални от едва 3 години, няма да подлежат на преразглеждане, за да могат всички планирани инфраструктурни проекти и инвестиционни намерения да се изпълнят. Допускането на необоснована промяна на законно приет план би разрушило доверието в системата и ще доведе до отлив на инвестиции в София. А по-малко инвестиции означава по-ниски приходи от данъци и такси и дефицит на средства за инфраструктура и благоустройство на кварталите, респективно загуба за всеки гражданин на града.

Целият текст на писмото може да прочетете ТУК.

Write a Reply or Comment